Японско лечение с вода

Добавено: Вторник, 17 Юни 2014г

В Япония всички пият вода веднага след като се събудят сутрин. Наскоро научни изследвания потвърдиха ползата от този навик. Според японското медицинско общество пиенето на топла (почти гореща) вода сутрин на гладно лекува изцяло следните болести: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни болести, рак, менструални проблеми, болести на ушите и гърлото.

Ако искаме да се излекуваме японците съветват да приложим следния метод:


- След като станете сутрин, преди още да си измиете зъбите изпийте 4 чаши от по 160 мл. топла вода

- Измийте си зъбите, но не яжте и не пийте нищо друго поне 45 минути след това

- След като закусвате не пийте нищо поне 2 часа (това важи и за всички хранения изобщо, тъй като пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха)


Хората в по-напреднала възраст и болните, които не могат да изпият 4 чаши вода наведнъж, могат да започнат с по-малко количество и постепенно да го увеличават, докато достигнат 4 чаши. Ето ориентировъчно времето, за което лечението повлиява или излекува следните болести:


- Високо кръвно налягане – 30 дни

- Гастрит – 10 дни

- Диабет – 30 дни


Този метод няма странични ефекти, освен че след това ще ви се ходи по-често до тоалетната. Китайците и японците неслучайно пият горещ чай с храненето, а не студена вода. Може би е добре човек да се поучи от тези техни хилядолетнинавици. Проблемът е, че пиенето на студена вода след хранене втвърдява мазнините и забавя храносмилането. Разбира се преди да предприемете това лечение е добре да се консултирате с лекар.


източник: svetovnizagadki.com


Коментари

Още статии