5 причини да си пийвате ракия!

Добавено: Вторник, 04 Октомври 2016г

  Пиенето на ракия може да донесе няколко здравни предимства, разбира се, ако не се прекалява с количеството. Ако вашата половинка ви атакуват заради пийването на ракия, кажете й поне един от тези аргументи.


Удължава живота

 


Прекаляването с количеството на ракия, а и на всеки друг алкохол определено ще ви скъси живота, но умереното количество може да го удължи

 


Освобождава от стреса

 


Ако пиете в умерени количества, ракията ще действа на нервната система, така че ще ви отпусне. Повтаряме, разбира се, ако е в умерени количества.

 


Намалява риска от инсулт и инфаркт

 


Отлична работа при ракията е, че помага да се намали количеството на холестерола. А това драстично намалява опасността от сърдечен и мозъчен инсулт.

 


Помага в превенцията на настинка

 


Вероятно не сте знаели, че ракията може да служи като отличен сироп за кашлица. Също така алкохолът помага за убиване на всички бактерии в гърлото.Най-добър ефект ще постигнете, ако смесите с топла вода и лимон.

 


Няма да качите излишни килограми от нея

 


Ето един чудесен аргумент - за разлика от газираните или някои "естествени" сокове, ракията е с малък брой калории. С пиенето на ракия спомагате на холестерола и не трупате килограми.

 


Всичко това важи, ако се консумира в умерени количества, разбира се.

 


 


 


Източник: zajenata.bg.

Коментари

Още статии