Да помогнем на Мони! В Монтана организират благотворителен базар в помощ на болното момиче.

Добавено: Сряда, 15 Ноември 2017г


Благотворителен базар в полза на болно момиче ще се проведе в Монтана.


Моника е на 24 г. и се ражда със сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб). Болестта на Мони постепенно прогресира, установена е и диастематомиелия.


Мони претърпява 4 операции в България, които за съжаление са неуспешни. Все пак надежда за Мони има! Тя идва от Анадолу Турция, където й дават шанс, но този шанс е свързан с много пари. Офертата от Анадолу е 75 000€, това е непосилно за нея и семейството й.


Ето няколко думи от Мони, която споделя пътя си накратко:


"Имам 6 операции за момента. Първата беше направена, когато бях на 9 и беше за премахване на костни прегради на 7 прешлена. При втората операция ми поставиха 2 импланта за да се спре прогресивното изкривяване на гръбнака, което корсетите нито спираха, нито забавяха. След това израснах и се наложи да се удължат имплантите, за да мога да раста на височина доколкото е възможно. След известно време започнах да чувствам болки горе при шията и когато отидох на преглед се оказа,че трябва единия имплант да се премахне. И така до януари тази година, когато започнаха болките в левия ми крак, а даже на моменти отказваше. В болницата в Панагюрище ми дадоха надежда, че ще го оправят, но всъщност май само експерименти си правиха. Отвориха ме два пъти в рамките на една седмица и въпреки това болките почти не са спирали и до този момент."


Оставащата сума необходима на Мони, за да замине на лечение е 96 000лв.


Добри хора от Монтана организират благотворителен базар. Той ще се проведе в тунелчето пред общината в гр. Монтана на 18 и 19 ноември от 10:00 до 16:00ч. На щандовете на  базара ще откриете много книги, играчки, бижута, ръчно изработени сувенири и декупажи и още много изненади.


Може да помогнете на Мони също и чрез превод по дарителска сметка:


Моника Борисова Цветанова


BG34STSA93000022556925


BIC: STSABGSF ДСК


DMS MONIKA на номер 17 777


Paypal: monceto2@gmall.com

Коментари

Още актуални новини