Младежи от област Монтана и Враца с участие в Летен университет 2018

Добавено: Понеделник, 03 Септември 2018г


За единадесета поредна година стартира Летния университет на МГЕРБ. Превърналият се в традицията формат, организиран от политическата партия, се провежда в Гранд Хотел Варна и в него участват над 250 представители на младежката структура от цялата страна. Той се провежда със съдействието на фондация „Ханс Зайдел”, чийто ръководител на Института за стипендии проф. Ханс-Петер Нидермайер също ще вземе участие с лекция. 


 И тази година младежи от Монтана и Враца се включиха активно в обучението, което е под надслов „Само истината, НЕ на фалшивите НОВИНИ“. Елица Михайлова, Геоги Димитров, Кристина Илиева, Ангел Ангелов и Вилиян Илиянов бяха участниците за област Монтана. Мартин Харизанов, Ивайло Иванов и Венко Стоев от Враца, Николай Николов и Мартин Георгиев от Криводол, Ангел Христов и Соня Нинова от Козлодуй, Теодора Бабулска и Милена Маринова от с.Селановци взеха участие в различни панели, свързани с политически практики и ролята на младите хора в тях.Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави всички младежи, участващи в университета, като посочи, че винаги трябва да проверяват това, което четат и им се казва, да мислят логично и да търсят истината. Само така могат да се преборят с фалшивите новини.Сред лекторите бе и Цветан Цветанов зам.-председател на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то НС. Други модератори са още Георг Георгиев, председател на МГЕРБ, зам.-министър на външните работи, Цвета Караянчева - председател на 44-то НС, министърът на туризма Николина Ангелкова, Лиляна Павлова - министър на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и др.  Темите и лекторите бяха изключително интересни. Структурите на МГЕРБ в цялата страна са двигател на промени с идеите си, с инициативите си, голяма част от които са се превърнали в традиционни за дадената област. Силата е в младите хора, защото те искат да живеят и да се развиват в България. 


Силно присъствие от страна на евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП ще има по време на Летния университет. Мария Габриел, член на ЕК с ресор Цифрова икономика и цифрово общество,  изнесе лекция на тема Чистата дигитална среда като залог за информирано и прогресиращо общество. Участие ще вземат Андрей Новаков и Емил Радев.
Коментари

Още актуални новини