Мартин Харизанов изненада с подаръци 600 ученици от Враца

Добавено: Сряда, 19 Декември 2018г


През последната учебна седмица, преди настъпването на най-очаквания от учениците период-Коледната ваканция, 600 ученици от гр. Враца получиха своите брандирани подаръци от катедра „Финанси и кредит“ и фондация „Проф. д-р Минко Русенов“. Този жест бе осъществен със съдействието на възпитаникът на специалност „Финанси“ и председател на алумни клуб „Финанси 2013“ Мартин Харизанов.


Благодарение на неговата висока инициативност, отговорност и отделено лично време бяха раздадени над 600 бр. рекламни пакети на катедра „Финанси и кредит“ и предоставени мултифункционални стенни часовници за учителските стаи във всяко средно училище на територията на гр. Враца. Всеки един от предоставените подаръчни пакети за възпитаниците на гр. Враца съдържа в себе си брандирани с логото на катедрата джобно календарче за 2019 г., магнит за хладилник и мултифункционална (Ipen) химикалка с надпис www.finance1952.com.


За учителският колектив и тяхната стая на всяко едно училище беше предоставен уникалният по рода си стенен часовник с изобразено лого на катедрата, измерващ температурата в стаята и атмосферното налягане, както и стенни календари за новата 2019 г. Ежегодно средношколците от северозападна България и конкретно от град Враца показват своя интерес към икономиката и финансите. Участват активно в инициативите и състезанията организирани от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов и катедра „Финанси и кредит“, показвайки отлична теоретична подготовка, желание и амбиции за развитие. Доверието в родното висше образование в лицето на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ врачани доказват със засилен интерес към успешните, развиващите се и реализируеми специалности, като „Финанси“. Множество представители на този регион са сред успешно завършилите и отлично реализирали се достойни възпитаници на свищовската финансова школа.  След проведени редица срещи с директорите на средните училища в гр. Враца възпитаникът на катедра „Финанси и кредит“ - Мартин Харизанов успешно изпълни първата инициатива на новосъздадения през април 2018 г. алумни клуб „Финанси 2013“ - http://finance1952.com/article/bulgaria/1461/nai-golemiq-vipusk-svishtovski-finansisti, а именнно – включване в кандидат-студентската кампания.Мартин Харизанов е част от най-големият випуск финансисти-бакалаври, осъществил своята среща 5 години след дипломирането си. Срещата бе по инициатива на ръководителят на катедра „Финанси и кредит“ – проф. д-р Андрей Захариев и организирана благодарение на алумни координаторът на катедрата гл. ас. д-р Петко Ангелов. 


Председателят на алумни клуб „Финанси 2013“ Мартин Харизанов е завършил магистърска програма „Финансов мениджмънт“ и в момнета специализира в ново направление на професионално финансово профилиране чрез изучаване на магистърска програма „Финансово управление в публичния сектор“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в гр. Свищов.


Благодарение на лични качества и отлична подготовка от свищовската финансова школа той успешно гради кариера, базирана на предприемачески и управленски умения, в развитието собствен бизнес в региона на Враца като паралелно участва активно в подпомагане дейността на катедра „Финанси и кредит“ и академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“.


 
Проф. д-р Андрей Захариев

Коментари

Още актуални новини