АВА Спорт

Историята на АВА летателен център започва още преди 20 години, когато собствениците Ани и Ангел работят като инструктори в държавния аероклуб.Тогава те мечтаят за собствено летище, където да продължават да показват всичките си умения и професионализъм на "лудите глави" желаещи да станат истински парашутисти. Зависими от обстоятелствата и финансите през 2004 купуват първите си два самолета и решават, че е време мечтата им да стане реалност. Това се случва на 13 март 2005, когато правят първата копка на собствения терен до с. Ерден, близо до областния град Монтана, България. Стъпка по стъпка се изгражда хангар за самолетите, ресторант, бунгала, басейн, а за удобствата на парашутистите – място за скатаванеучебна зала и парашутна зала.Официалното откриване на центъра се състоя на 12 август 2006 година. 

 AFF (Accelerated FreeFall ) курс за ускорено обучение по свободно падане.

Метод идеален за всеки, който иска да изпита истинското свободно падане и скок с парашут. AFF курса е най-бързия  и безопасен начин да бъдете въведени в света на свободното падане. В този курс ще научите не само как да контролирате и управлявате парашута си, но и как да контролирате своято тяло по време на свободното падане.

След теоретичната подготовка, по време на първите си скокове, ще бъдете подпомаган от двама инструктори по целия път от скока от самолета, след което те ще Ви помагат да задържите тялото си в правилната позиция във въздуха, до отварянето на Вашия парашут. Те ще Ви научат на всичко, от което имате нужда за да сте в състояние да скочите само с един инструктор, а по-късно сам.

Вие ще можете да контролирате тялото си през свободното падане, при отварянето на парашута, и без проблеми безопасно да се приземите. Обучението завършва след успешно завършване на 8те задачи, което означава най-малко 7 скока. Всеки скок ще бъде записани от операторите, които ще са във въздуха заедно с Вас. Този видео запис, ще бъде от голяма полза, както за Вас, така и за Вашите инструктори, за да може да анализират скока. Скоковете се провеждат от 3200 метра над земната повърхност, което предлага около 40 секунди свободно падане. След преминаване на обучението, успешно завършилите могат да скачат сами, като инструктора само ги наблюдава.

AFF е най-бързият начин да се научите как да контролирате тялото си по време на свободното падане и по този начин да се справите със скоковете от 3,2 км, които най-често са и най-любимите. След AFF курса, всеки може да скача самостоятелно , под надзора на инструктор и с течение на времето да придобие повече опит в една или повече от парашутните дисциплини, по негов избор.Това е най-добрият и най-бързият начин да започнете реално да скачанте с парашут.

За да започнете курса е необходим медицински протокол и задължително ЕКГ.

Тандемен скок

Няколко причини да изберете тандемния скок!   

Тандемният скок е най-лесния начин да изживеете това, за което само сте мечтали или не сте били сигурни как да осъществите тази луда идея.

Нямате нужда от каквито и да е било медицински изследвания и подготовка. Просто трябва да дойдете до летището в уговореното време и ние ще се погрижим за вас. Всеки от 10 до 16 годишна възраст, може да скочи с тандем, при съгласието на родителите. За всички над 16 годишна възраст е необходимо само  желанието за скок.

Ще бъдете на кратко инструктиран преди самия скок и ще можете да изпитате същото чувство, което и истинските парашутисти. Адреналина се покачва още при самото изкачване на самолета, невероятно е усещането по време на излизането от самолета, ще усетите красотата на свободния полет и свободата на птица, а накрая просто меко кацане на земята.

Подготвям се и скачам ! 

Вашият тандеминструктор ще Ви обясни всичко, което трябва да знаете в  15 минутен кратък брифинг, след което Вие ще облечете подходящо за скока  облекло (гащеризон) и специалната тандемна збруя. Ще Ви бъдат дадени  специални очила за защита на Вашите очи . Бъдете спокойни, нашите  инструктори са опитни и добре обучени и използват сертифицирана  екипировка. След това Вие и вашият тандем инструктор ще се качите на  самолета, който ще се изкачи на необходимата за скока височина ( полета трае около 15-20 мин. ). По време на изкачването тандемпилота ще закачи вашата збруя за своята и, след като достигнете необходимата височина, двамата ще напуснете самолета. Ние скачаме от 3200 метра над земната повърхност. Ще се наслаждавате на 40 секундно свободно падане с около 200 км/ч. На 1500 м инструктора ще отвори парашута и заедно ще полетите 6-8 мин. с отворен парашут, който вие може да опитате да управлявате. Малко преди да кацнете , Вашият инструктор отново ще поеме управлението на парашута, за да се приземите на земята меко и безопастно.

След кацането Вие можете да се насладите на поздравленията на вашите приятели и роднини.

По ваше желание целия скок от подготовката до приземяването ще бъде заснет с камера и записан на DVD. Направи своята ЗАЯВКА за скокове 

ЗА КОНТАКТИ С АВА Летателен център:

Адрес: с. Ерден, Летище Ерден, община Бойчиновци

Телефони:

+359 898 450 264 - Ани Стаменова

+359 898 450 611 - Весела Джорова

E-mail:

[email protected] - Ани Стаменова

[email protected] - Весела Джорова

За контакти с АВА Спорт
Адрес:гр. Монтана, с. Ерден, Летище Ерден
Телефон:+359 898 450 264
montana-info.net Ви Съветва: Да споменете montana-info.net като място от което сте разбрали за обекта, за да получите коректно обслужване и да избегнете подвеждаща информация. Благодарим ви!