Бойко Борисов провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана

Добавено: Вторник, 01 Септември 2020г

 Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на пътя Видин - Ботевград. Преди зимата пътят Ботевград – Мездра трябва да е готов. "Процесът е необратим, финансирането е осигурено. Работи се на огромен фронт особено при Мездра. Много се строи. Изкопали са скалите от двете страни. Ботевград – Мездра беше най-тежкият участък. Преди зимата трябва да е готов", подчерта премиерът.


С изграждането на важния път между Видин и Ботевград транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда. Цялостното модернизиране на направлението от „Дунав мост II“ ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.


„Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, посочи премиерът Борисов. Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.


Премиерът Бойко Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на Коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19.


Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти. По време на инспекцията, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград.


През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота.


Премиерът Борисов провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана, който е с дължина 65,793 км. 


 

Коментари

Още актуални новини